Asigurari auto CASCO
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor CASCO

Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor CASCO

De ultima ora: Pe 26 ianuarie, executivul a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta care prevede obligativitatea dotarii autoturismelor cu anvelope de iarna, cand circula pe drumuri cu zapada, gheata sau polei. Ordonanta va intra in vigoare din noiembrie 2011 si, tot de atunci, soferii care nu se supun prevederilor legii vor primi amenzi intre 2.500 si 4.000 de lei.

In plus, anvelopele all-season sunt considerate a fi dotari corespunzatoare sezonului de iarna, spune Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Un nou proiect de Ordonanta de Urgenta a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Proiectul propune, in principal, obligativitatea echiparii tuturor autovehiculelor cu anvelope de iarna in sezonul rece (1 noiembrie – 31 martie).

Posesorii de vehicule care nu se conformeaza acestei Ordonante ar urma sa fie penalizati cu 9 – 20 puncte de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare a masinii. Pe langa aceste penalizari, conducatorii auto se pot astepta sa nu primeasca despagubiri pentru daunele provocate de accidente, in cazul nerespectarii legii.

Daca Ordonanta va fi aprobata, soferii implicati intr-un accident intr-o masina nedotata corespunzator vor achita personal costul reparatiilor, indiferent daca au sau nu o asigurare CASCO. De asemenea, daca in urma accidentului au fost distruse drumul sau elemente de siguranta a circulatiei, repararea acestora va fi suportata de sofer si de compania de asigurare.

Proiectul de Ordonanta este supus dezbaterii publice pana pe 24 ianuarie 2011. Daca doresti sa participi la dezbatere, poti citi proiectul si poti afla procedura de trimitere a propunerilor si observatiilor pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Sursa: MEDIAFAX2 comentarii la Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor CASCO

 1. Damian Oancea spune:

  Aceasta ordonanta se adreseaza doar transportatorilor, sau tuturor celor cu masina? Ca parca asa era, doar transportatorii sunt obligati sa aiba cauciucuri de iarna…

  • Zurich Broker spune:

   Dupa lansarea, in noiembrie, a unui proiect prin care soferii erau obligati sa-si doteze masinile cu anvelope de iarna, s-a stabilit ca prevederea sa se aplice doar transportatorilor.

   Cu toate acestea, noului proiect de Ordonanta de Urgenta prevede ca toate autovehiculele trebuie dotate cu anvelope de iarna.

   Echipa Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>