Asigurari auto CASCO
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > Informatii asigurari auto CASCO

Informatii asigurari auto CASCO

De ce este important acest tip de asigurare?

Pentru ca ai nevoie de masina in fiecare zi. Pentru ca, in cazul in care e avariata, vrei sa o repari fara eforturi financiare. Pentru ca asigurarea CASCO iti asigura resursele de care ai nevoie pentru a putea trece peste aceste situatii.

Este important LA CE SOCIETATE te asiguri?

Da, fara indoiala. E neplacut cand asigurarea auto devine un stres in plus, in loc sa te ajute. Gandeste-te, de ce te asiguri? Evident, pentru ca in cazul in care ai o dauna sa fii despagubit, dar nu oricum, ci prompt si eficient. Acesta este un aspect important care diferentiaza Zurich Broker pe piata intermediarilor din Romania: o asigurare CASCO intermediata de noi este o garantie a faptului ca vei beneficia de o suma de despagubire corecta si, in plus, poti fi sigur ca reparatia masinii asigurate la noi va fi executata rapid si fara nicio bataie de cap pentru tine.

Ce se poate asigura?

Asigurarea de avarii si furt a autovehiculelor se poate incheia pentru autovehicule inmatriculate in Romania, care apartin persoanelor fizice si juridice.

Pentru ce riscuri se poate incheia asigurarea?

Polita de asigurare Casco se poate incheia pentru:

 • ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieri, caderi, inclusiv caderea pe autovehicul a unor corpuri,
 • incendiu, explozie, afumare, patare, carbonizare si alte diverse distrugeri ca urmare a incendiului,
 • inundatie, furtuna, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, actiunea apelor curgatoare si a obiectelor purtate de apa,
 • ploaie torentiala, grindina, trasnet, avalansa de zapada, greutatea stratului de zapada sau de gheata,
 • furtul autovehiculului sau al unor parti componente ale acestuia,
 • pagubele cauzate autovehiculului sau partilor componente ale acestuia ca urmare a furtului.

Care este aria de valabilitate a asigurarii Casco?

Riscurile de mai sus sunt acoperite pe teritoriul Romaniei. Acoperirea acestor riscuri se poate extinde si in afara teritoriului Romaniei fie la cerere, prin plata unei prime suplimentare, fie automat, fara costuri suplimentare, daca detii sau achizitionezi o Carte Verde emisa de aceeasi societate de asigurari. Cartea Verde este o asigurare de raspundere civila auto cu valabilitate in afara teritoriului Romaniei, si este obligatorie pentru orice calatorie cu autovehiculul in strainatate.

Ce despagubiri se acorda in cazul producerii unuia din riscurile asigurate?

In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, polita de asigurare acopera:

 • In caz de daune partiale
  • costul reparatiilor, respectiv a inlocuirii pieselor avariate,
  • cheltuielile efectuate in vederea transportului autovehiculului avariat la cel mai apropiat atelier de reparatii ce poate efectua reparatia sau la locul de adapostire,
  • cheltuielile efectuate in vederea limitarii pagubelor.
 • In caz de dauna totala
  • suma asigurata la care s-a facut asigurarea si care este inscrisa in polita de asigurare, mai putin contravaloarea pieselor ramase neavariate, rezultate din dezafectarea autovehiculului care ramane in proprietatea asiguratului.

Atentie!: Autovehiculele se asigura la valoarea reala a acestora (care reprezinta suma asigurata) la data incheierii sau reinnoirii asigurarii. Valoarea reala reprezinta valoarea de comercializare din nou la data asigurarii (conform facturilor, cataloagelor sau listelor de preturi), mai putin uzura, stabilita de reprezentantii Zurich Broker in raport cu vechimea autovehiculului.

Esti interesat de acest produs?

Solicita o intalnire cu unul din reprezentantii nostri pentru incheierea unei polite CASCO, completand formularul de comanda online. Un consultant Zurich Broker te va contacta in cel mai scurt timp.2 comentarii la Informatii asigurari auto CASCO

 1. Matei Albu spune:

  Si la casco se aplica sistemul bonus-malus, sau numai la RCA?

 2. Zurich Broker spune:

  Da, sistemul bonus-malus este valabil si in cazul asigurarilor CASCO. Astfel, la reinnoirea unei polite CASCO beneficiezi de reducere daca dovedesti ca esti un sofer atent si nu ai provocat accidente.

  Echipa Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>