Asigurari auto CASCO
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > EUREKO si ALLIANZ-TIRIAC detin 77% din piata asigurarilor de sanatate

EUREKO si ALLIANZ-TIRIAC detin 77% din piata asigurarilor de sanatate

Potrivit Revistei de Specialitate Insurance PROFILE, valoarea primelor brute subscrise din clasa de asigurari de sanatate a fost, in primele trei luni ale anului 2009, de circa 1,7 mil. EUR. Cifra reprezinta, conform publicatiei, o evolutie nominala descrescatoare, in moneda europeana, de -14,5% fata de rezultatele inregistrate in perioada ianuarie-martie 2008.

Totodata, aceste tipuri de polite au reprezentat, in perioada analizata, aproximativ 0,3% din subscrierile realizate la nivelul pietei. De asemenea, concentrarea pietei intre primele competitoare arata ca 77% din totalul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de sanatate sunt detinute de ocupantele primelor doua pozitii: EUREKO si ALLIANZ-TIRIAC, in vreme ce daunele pe acest segment al asigurarilor s-au ridicat, in primele trei luni ale anului curent, la circa 270 mii EUR.

La mare distanta pe urmatoarele trei pozitii s-au clasat UNIQA Asigurari, ASIROM si SIGNAL IDUNA cu subscrieri de 120 mii EUR, 100 mii EUR, respectiv 90 mii EUR. De remarcat este faptul ca pentru EUREKO si SIGNAL IDUNA, asigurarile de sanatate au avut ponderi semnificative in afacerile acestora: 15%, respectiv 91%.

Pentru restul jucatorilor, aceasta linie de business a reprezentat sub un punct procentual, exceptie facand OMNIASIG Asigurari de Viata (circa 3%).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>