Asigurari auto CASCO
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Casco Acces, noua asigurare auto de la Allianz Tiriac

Casco Acces, noua asigurare auto de la Allianz Tiriac

Allianz Tiriac a lansat in luna februarie o noua asigurare auto: Casco Acces. Aceasta asigurare ti se potriveste daca:

- te intereseaza o asigurare accesibila ca pret,

- vrei o asigurare care ofera despagubiri in limita unei sume fixe (suma acopera, de obicei, valoarea reparatiilor),

- masina ta are o vechime intre 4 si 8 ani,

- autovehiculul tau este unul din urmatoarele modele: Dacia Logan, Renault Clio, Renault Megane, Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Opel Corsa, Opel Astra, Skoda Fabia sau Skoda Octavia.

Casco Acces a fost creat special pentru protectia masinilor marca Dacia, Renault, Ford, Volkswagen, Opel si Skoda a caror valoare individuala de piata nu depaseste 50.000 de lei. Iata ce spune Aurel Badea, Directorul Diviziei Asigurari Generale al Allianz Tiriac, despre acest produs: “Structura parcului auto din Romania se modifica in permanenta, iar noi ne adaptam oferta astfel incat sa raspundem cererii pietei si a clientilor. Lansarea acestui produs evidentiaza angajamentul Allianz-Tiriac de a oferi clientilor nostri produse relevante, care se pliaza pe nevoile actuale, in contextul realitatilor economice curente.”

Ce riscuri acopera asigurarea auto Casco Acces?

Riscurile acoperite difera in functie de acoperirea pentru care optezi si sunt prezentate in tabelul de mai jos:

Asistenta rutiera pe care o primesti in cazul optarii pentru acoperirea Extra include: tractarea vehiculului avariat, transportul, cazarea soferului si a pasagerilor si inlocuirea temporara a masinii. Serviciul de asistenta rutiera este oferit in colaborare cu Mondial Assistance, lider mondial in domeniul serviciilor de asistenta.

Riscurile sunt acoperite pe intreg teritoriul Romaniei, insa clientii beneficiaza gratuit de extinderea teritoriala in afara granitelor tarii. In plus, daca achiti integral prima anuala beneficiezi de o reducere de 10%.

Tarifele pleaca de la 520 de lei pe an, iar pentru 80 de lei in plus, poti opta pentru varianta cu acoperire Extra. Prima de asigurare este stabilita ca suma fixa, in functie de vechimea, marca si modelul masinii tale si de judetul in care locuiesti, si este cu 20-30% mai mica decat celelalte asigurari Casco pentru persoanele fizice.

In ceea ce priveste fransiza, aceasta este optionala, cu exceptia catorva cazuri speciale. Daca optezi pentru varianta cu fransiza, e bine sa stii ca aceasta este stabilita ca suma fixa, 200 de lei pentru fiecare eveniment; iar reducerile de prima oferite in cazul acceptarii fransizei sunt de multe ori mai mari decat fransiza in sine.

Cum se face plata despagubirilor?

Daunele partiale sunt despagubite in limita a 5.000 de lei pentru fiecare eveniment, indiferent de numarul de daune care apar intr-un an de asigurare. Compania sustine ca mai mult de 85% din totalul daunelor partiale despagubite in ultimii ani, pentru segmentul de clienti caruia i se adreseaza Casco Acces, se incadreaza in aceasta suma. Dauna partiala este despagubita integral doar daca cel care a provocat accidentul este un tert cunoscut si asigurat RCA.

In ceea ce priveste dauna integrala, aceasta e despagubita in limita sumei asigurate. In plus, primesti despagubiri pentru pagubele produse masinii ca urmare a masurilor luate pentru salvarea ei si pentru cheltuielile facute pentru a limita pagubele.4 comentarii la Casco Acces, noua asigurare auto de la Allianz Tiriac

 1. Mircea B. spune:

  Deci daca nu pot plati integral prima anuala nu pot primi nicio reducere?

  • Zurich Broker spune:

   Ba da, puteti beneficia de reduceri. Spre exemplu, daca alegeti sa achitati prima in doua rate beneficiati de o reducere de 2%.

   De asemenea, puteti primi alte reduceri in functie de numarul de ani fara incidente auto.

 2. Mikki spune:

  Referitor la Dauna integrala (Casco Acces):
  “daca cel care a provocat accidentul este un tert cunoscut si asigurat RCA” –
  Tragem concluzia ca daca nu putem identifica tertul sau tertul nu are RCA, noi ramanem PAGUBITI. Allianz Tiriac NU VA PLATI despagubirea (pentru acest tip de asigurare.
  Daca noi am provocat accidentul ce se intampla? Ramanem cu ochii in soare?

  • Zurich Broker spune:

   Buna ziua,

   Dauna integrala este despagubita in limita sumei asigurate.

   Citatul se refera la dauna partiala, care este despagubita fie integral (in cazul in care vinovatul este un tert cunoscut si asigurat RCA), sau in limita a 5.000 de lei, in oricare alt caz.

   Ne cerem scuze pentru textul confuz, l-am modificat iar acum este mult mai clar ca citatul se refera la dauna partiala.

   Va multumim,
   Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>